advocaat voor politieverhoor?

 

rechtsbijstand voor politieverhoor  

 

Als  u bent uitgenodigd (ontboden) om "vrijwillig" voor een verhoor naar de politie te komen  dan doet de politie dat meestal met een "brontbur" brief. In een dergelijke "brontbur" brief staat meestal een verhaal over vingerafdrukken, gelaatsfoto's en voorlopige hechtenis, en dat u op een gegeven moment kan worden aangehouden. De meeste mensen worden daar nogal zenuwachtig van. Maar u gaat offcieel nog steeds "vrijwillig:  naar het verhoor. De politie  hoeft GEEN advocaat voor u te regelen. U moet dat dan dus ZELF doen.  Pro deo rechtsbijstand kan je dan NIET krijgen waardoor veel mensen er maar vanaf zien. Dat is eigenlijk vreemd  nu het verhoor mogelijk het meest belangrijke deel  van de strafzaak is. Ga er niet zomaar heen. 

 

In de meeste gevalen moet u zelf rechtsbijstand regelen om goed voorbereid te zijn. Bent u  uitgenodigd voor een politieverhoor?  Wilt u de stukken van het politiedossier opvragen en goed voorbereid naar het politieverhoor?  

 

Voor 100 Euro  vragen we eventueel uitstel, vragen we het dossier op en bereiden we u met een training in ons kantoor, of elders in Nederland, goed voor op het belangrijkste deel van de strafzaak, het politieverhoor. Als het goed afloopt kunnen  we deze kosten zelfs ook voor u terugvragen.

 

Hoe doen we dat?

 

Het maakt niet uit waar u in Nederland woont en waar het verhoor is. mr Bondam doet dit werk door geheel Nederland. Twijfel niet en neem geheel vrijblijvend contact op met het contactformulier  of bel Otto Bondam direct op  06563444683.

 

Vervolgens stuurt u  een kopie van de uitnodiging per post, e-mail of whattsapp, of u brengt het even langs. 

 

We vragen uitstel voor het verhoor als dat nodig is. Een uitstel is vrijwel altijd te regelen.  Laat dat dan wel door uw advocaat doen want in dat telefoongesprek kunt u ook al verkeerde dingen zeggen die gewoon worden geverbaliseerd en tegen u zullen worden gebruikt.  

 

Verder zullen we vragen om de processtukken ( zoals aangifte , getuigenverklaringen en camerabeelden) ter inzage te geven  voor het verhoor. U heeft daar in beginsel recht op. Ze weten dan direct ook dat er een strafrechtadvocaat mee bezig is waardoor er wat minder nonchalant met u zal worden omgegaan.

 

Vervolgens bespreken we telefonisch of op kantoor dan wel elders in Nederland  welke procespositie u moet innemen. Zwijgen of juist niet zwijgen is vaak de belangrijkste afweging. Uw zwijgrecht is heel belangrijk maar het is geen tovermiddel dat altijd helpt. U krijgt ook een verhoortraining. 

 

wat kost dat ?

 

Als het goed gaat kost het u niets. Dat kan  als u de zaak wint en de strafzaak eindigt met sepot wegens gebrek aan bewijs, vrijspraak of ontslag van alle rechtsvervolging ( het feit en/of de dader is niet strafbaar). 

 

Voor het geval dat niet lukt is uw risico beperkt tot honderd Euro. Het vragen van uitstel , het opvragen van de stukken zoals aangfte, getuigenverklaringen, camerabeelden en uw verhoortraining kosten u maximaal honderd Euro.

 

zelf doen, gewoon zelf heen gaan? 

 

Veel mensen bespreken de zaak niet eerst met een strafadvocaat. Ze kennen geen strafadvocaat, het kost geld, of er is te weinig tijd om nog een afspraak te regelen, denken ze dan.  Veel mensen denken het wel op te lossen met googelen en wat telefoontjes naar wat advocaten.  Denk niet dat het geen zin heeft om de zaak met een strafrechtadvocaat te bespreken. Als u denkt dat de zaak kansloos is dan kan u zich ook wel vergissen.  Mr Bondam kan vaak bewerkstelligen dat de zaak eindigt met een sepot, vrijspraak, of ontslag van alle rechtsvervolging en schadevergoeding voor al de door u gemaakte kosten voor uw advocaat.  Het scheelt u mogelijk een bak ellende en een strafblad.  

 

Rechtsbijstand tijdens verhoor

 

U kunt ook nog kiezen voor rechtsbijstand tijdens het verhoor. Het heeft voor de verdachte voordelen als een advocaat bij het politieverhoor aanwezig is.  Er wordt dan minder snel ongeoorloofde druk op u uitgeoefend. Als het uit de hand loopt dan kan uw advocaat ingrijpen. Verder zal uw advocaat erop kunnen toezien dat uw verhaal in uw eigen woorden netjes wordt opgeschreven, dat de politie er niet zelf een mooi verhaal in hun woorden van maakt, en belangrijke dingen aanvult of juist weglaat, of gewoon grote fouten maakt in het PV bij het opschrijven van uw verklaring. Of dit nodig is of niet wordt samen bepaald. 

 

no win low fee

 

En voor zover er na de voorbereiding op het verhoor nog rechtshulp nodig is: Voor zover u niet in aanmerking komt voor pro deo rechtsbijstand: Mr Bondam hanteert een no win low fee (niet winnen lager tarief) regeling die voor iedereen te betalen is.  Zie verder onder tarieven.

 

rechtsbijstand voor en tijdens het verhoor van aangehouden verdachten: 

 

Als u wordt aangehouden dan moet de politie voor het verhoor een pro deo advocaat voor u regelen.   U kunt de politie dan laten weten dat u een voorkeursadvocaat wil laten komen. U kunt dan kiezen voor rechtsbijstand door mr O. C. Bondam te Wassenaar. Het advocatennummer (A nummer) van mr Bondam is A11758). Het Europese Hof heeft duidelijk bepaald dat u niet zomaar genoegen hoeft te nemen met bijvoorbeeld een echtscheidingsadvocaat als u duidelijk heeft gevraagd om een bepaalde strafrechtadvocaat (zie de uitspraak Dvorski v. Croatia EHCR 334, 2015,  application no. 25703/11). Als u voelt aankomen dat u zal worden aangehouden neem dan tijdig contact op.    

 

 

 

voorbereiding door advocaat op politieverhoor
politieverhoor-advocaat