advocaat voor politieverhoor?

 

rechtsbijstand voor politieverhoor  

 

Als  u bent uitgenodigd (ontboden) om "vrijwillig" voor een verhoor naar de politie te komen  dan doet de politie dat meestal met een "brontbur" brief. In een dergelijke "brontbur" brief staat meestal een verhaal over vingerafdrukken, gelaatsfoto's en voorlopige hechtenis, en dat u op een gegeven moment kan worden aangehouden. De meeste mensen worden daar nogal zenuwachtig van. Maar u gaat officieel nog steeds "vrijwillig:  naar het verhoor. De politie  hoeft GEEN advocaat voor u te regelen. U moet dat dan dus ZELF doen.  Pro deo rechtsbijstand kan je dan NIET krijgen waardoor veel mensen er maar vanaf zien. Dat is eigenlijk vreemd  nu het verhoor mogelijk het meest belangrijke deel  van de strafzaak is. Ga er dus niet zomaar heen tenzij het je niet kan schelen of je een onnodige veroordeling en een strafblad krijgt.    

 

In de meeste gevallen moet u dus zelf rechtsbijstand regelen om goed voorbereid te zijn. Bent u  uitgenodigd voor een politieverhoor?  Wilt u de stukken van het politiedossier opvragen en goed voorbereid naar het politieverhoor?  

 

mr Bondam bereidt u goed voor op het belangrijkste deel van de strafzaak, het politieverhoor. Welk vragen kunt u verwachten? Wat is uw proceshouding? Gaat u zwijgen of juist niet? Als de zaak  goed afloopt dan zal mr Bondam deze kosten ook voor u terugvragen en kost het u dus niets.

 

Twijfel niet en neem geheel vrijblijvend contact op met het contactformulier  of bel Otto Bondam direct op  06563444683.

 

Indien nodig vraagt mr Bondam om uitstel van het verhoor.

 

Indien het zinvol is zal mr Bondam bij de politie en de Officier van Justitie meer informatie inwinnen en eventuele ook processtukken opvragen voor u naar het verhoor gaat. 

 

wat kost dat ?

 

Voor de voorbereiding op het verhoor betaalt u 200 Euro.  Als het goed gaat kost het u niets. Dat kan  als u de zaak wint en de strafzaak eindigt met sepot wegens gebrek aan bewijs, vrijspraak of ontslag van alle rechtsvervolging ( het feit en/of de dader is niet strafbaar). 

 

zelf doen, gewoon zelf heen gaan? 

 

Veel mensen bespreken de zaak niet eerst met een strafadvocaat. Ze kennen geen strafadvocaat, het kost geld, of er is te weinig tijd om nog een afspraak te regelen, denken ze dan.  Veel mensen denken het wel op te lossen met googelen en wat telefoontjes naar wat advocaten.  Denk niet dat het geen zin heeft om de zaak met een strafrechtadvocaat te bespreken. Als u denkt dat de zaak kansloos is dan kan u zich ook wel vergissen.  Mr Bondam kan vaak bewerkstelligen dat de zaak eindigt met een sepot, vrijspraak, of ontslag van alle rechtsvervolging en schadevergoeding voor al de door u gemaakte kosten voor uw advocaat.  Het scheelt u mogelijk een bak ellende en een strafblad.  

 

Rechtsbijstand tijdens verhoor

 

U kunt ook nog kiezen voor rechtsbijstand tijdens het verhoor. Het heeft voor de verdachte voordelen als een advocaat bij het politieverhoor aanwezig is.  Er wordt dan minder snel ongeoorloofde druk  uitgeoefend. Als het uit de hand loopt dan kan uw advocaat ingrijpen. Verder zal uw advocaat erop kunnen toezien dat uw verhaal in uw eigen woorden netjes wordt opgeschreven, dat de politie er niet zelf een mooi verhaal in hun woorden van maakt, en belangrijke dingen aanvult of juist weglaat, of gewoon grote fouten maakt in het PV bij het opschrijven van uw verklaring. Of dit nodig is of niet wordt samen bepaald. 

 

no win low fee

 

En voor zover er na de voorbereiding op het verhoor nog rechtshulp nodig is: Voor zover u niet in aanmerking komt voor pro deo rechtsbijstand: Mr Bondam hanteert een no win low fee (niet winnen lager tarief) regeling die voor iedereen te betalen is.  Zie verder onder tarieven.

 

rechtsbijstand voor en tijdens het verhoor van aangehouden verdachten: 

 

Als u wordt aangehouden dan moet de politie voor het verhoor een pro deo advocaat voor u regelen.   U kunt de politie dan laten weten dat u een voorkeursadvocaat wil laten komen. U kunt dan kiezen voor rechtsbijstand door mr O. C. Bondam te Wassenaar. Het advocatennummer (A nummer) van mr Bondam is A11758). Als u voelt aankomen dat u zal worden aangehouden neem dan tijdig contact op.    

 

 

 

voorbereiding door advocaat op politieverhoor
politieverhoor-advocaat