zijn uw spullen in beslag genomen door de politie en wilt u ze terug?

Hoe krijg ik spullen terug die in beslag zijn genomen door de politie: 

 

Zit niet stil. U kan dan nog heel lang wachten (zie hierna).  Neem geheel vrijblijvend contact op.  

 

Om te beginnen wordt vaak niet netjes geregistreerd welke spullen er in beslag zijn genomen. Ook krijgt u vaak geen bewijs van ontvangst. U wordt dan ook niet geïnformeerd over uw rechten om bijvoorbeeld een klaagschrift in te mogen dienen. Ook wordt u niet geïnformeerd over uw verplichtingen zoals het informeren van de RDW teneinde het kenteken van een auto, motor, brommer of scooter te laten schorsen. Dat is niet overbodig want de meeste mensen denken ten onrechte dat dat vanzelf gaat als de overheid beslag heeft gelegd, maar dat is dus niet zo. U kunt dus ook nog eens boetes (met verhogingen) krijgen voor het niet hebben van een apk of verzekering van een auto die u al lang niet meer heeft. 

 

Er is een chaotische administratie, die overal in het land anders is. Er is dus geen landelijk track en trace systeem, en vaak raken de spullen zoek bij politie, OM, en de domeinen.  Ook worden ze zomaar vernietigd of verkocht zonder dat u daar iets over hoort. Bij politie, het OM (de officier van justitie) weet men meestal niet waar uw spullen zijn, en zelfs niet of uw spullen er nog wel zijn.

 

Dat is zeker het geval als het gaat om spullen die bijvoorbeeld in een in beslag genomen auto lagen en niet apart worden geregistreerd.

 

En ook als het gaat om goederen die om andere redenen niet netjes zijn geregistreerd, maar waarvan het bezit strafbaar is, zoals wapens of drugs, zult u daarover soms niets meer horen, al zullen de meeste mensen er geen klacht over indienen. Men wil immers dan liever geen slapende honden wakker maken.... 

 

Als u belt met politie, het OM of de domeinen dan wordt u van het kastje naar de muur gestuurd. U wordt ook niet teruggebeld. Het is meestal een verspilling van uw tijd en energie. 

 

 

Het is niet slim om een afwachtende houding in te nemen. In de praktijk kunt u het beste door uw advocaat korte tijd na het beslag een klaagschrift op grond van artikel 552A SV laten indienen bij de rechtbank. 

 

   

 

 

 

Download
Beslagschema.pdf
Adobe Acrobat document 660.5 KB