accepteer geen strafbeschikking

strafbeschikkingen kan je beter niet accepteren. De straffen zijn om te beginnen vaak al te hoog. Als je er op tijd - dus binnen twee weken- verzet tegen instelt dan hoor je er meestal heel lang niets meer van en vaak wordt de zaak uiteindelijk zelfs geseponeerd, of krijg je een lagere straf. Zie het rapport "beproefd verzet" de moeite van het lezen waard!

meer lezen

Teeven ontmaskerd

‘Verdere verstrenging van het strafrecht zat er nu niet meer in’, zegt Teeven. ‘Toen heb ik me toegelegd op de bezuiniging op de advocatuur. Het is een andere manier om hetzelfde effect te bereiken. Als je aan een advocaat niet al te veel tijd geeft om aan een verdachte te besteden, dan wordt het ook niet zo veel, die verdediging.’

meer lezen

ophouden voor verhoor 9 uur

Per 1 maart 2017 is de tijd dat een verdachte mag mag worden opgehouden voor verhoor verlengd van 6 naar 9 uur ( waarbij de tijd tussen 00:00 en 09:00 niet meetelt.) Hierdoor heeft de politie meer tijd om een zaak uit te zoeken zonder dat iemand in verzekering moet worden gesteld. Het nadeel is dat een verdachte minder snel aanspraak kan maken op schadevergoeding voor de tijd dat men vast zat, daar heeft men pas recht op als men in verzekering is gesteld.

meer lezen